Gebit

 

Allereerst is het belangrijk te weten hoe u aandoeningen van gebit en de omgevende weefsels kunt herkennen.  U kunt min of meer van de volgende symptomen waarnemen.

 

Pijn bij het eten of drinken. Dit kan zich uiten in janken, plotseling teruggaan bij eten of drinken, langs de bek wrijven, met de kop over de rond schuren, moeilijk of aan een kant kauwen of zelfs weigeren te eten.

Overmatig kwijlen of speekselen.

Stank. Dit wordt niet veroorzaakt door tandsteen maar door tandplak en bacteriële ontsteking van het tandvlees.

Bruin / gele aanslag op tanden en kiezen.

Roodheid en eventueel bloeden van het tandvlees.

 

 Al deze verschijnselen zijn een reden om bij de dierenarts langs te gaan. De arts zal het gebit en de rest van uw dier onderzoeken. Er zijn namelijk andere lichamelijke aandoeningen die de ontstekingen in de mondholte kunnen verergeren, bijvoorbeeld suikerziekte en nieraandoeningen.

 

 

Meestal zal de dierenarts het gebit reinigen onder algehele anesthesie en de afwijkende tanden en kiezen trekken. Bij ernstige ontstekingen zal de dierenarts antibiotica voorschrijven. De situatie na het reinigen van het gebit kan in stand gehouden worden door hygiënische maatregelen, dat wil zeggen net als bij de mensen tanden poetsen, maar dan bij uw hond/kat! Ook bij uw huisdier is het belangrijk dat zijn gebit schoon blijft en dat plak en bacteriën geen kans krijgen.  Zij hebben net zoveel belang bij een gezond gebit als uzelf. Als u nog nooit tanden heeft gepoetst bij uw hond/kat zal hij hieraan moeten wennen. Bij pups zou dit gemakkelijk in de puppycursus worden ingevoerd. Het is namelijk niet moeilijk en u kunt heel simpel beginnen.



Daarom in de hele maand februari gratis gebitscontrole (op afspraak) en 10% korting op alle gebitsbehandelingen en gebitsverzorgende producten!