Leuk dat u een kijkje neemt achter de schermen bij onze praktijk!

De wachtkamer en balie

Bij binnenkomst stapt u meteen de wachtkamer in, deze is uitgerust met houten zitbanken en een wand in bossfeer.

Als u zit te wachten kunt u een tijdschrift lezen of in onze dierenhoek kijken naar lekkere verantwoorde kauwbotten, speeltjes of lichtbanden voor uw hond of kat.

Bij de balie kunt u tijdens openingstijden terecht voor medicijnen en voer.

Ook kunt u hier ten alle tijden uw hond/kat komen wegen. 

 


De eerste spreekkamer

De tweede spreekkamer

Achter de wachtruimte is een ruime eerste spreekkamer, hier wordt uw dier bekeken en behandeld. Er is een tafel die in hoogte versteld kan worden zodat grote honden niet getild hoeven te worden. We behandelen grote honden ook vaak op de grond omdat ze dat vaak prettiger vinden dan op de tafel. 

 

Katten laten we zelf uit hun hokje komen en even vrij rondlopen, zodat ze niet al gestrest worden van het "uit een mandje trekken"

 

De tweede spreekkamer wordt gebruikt voor het doen van nader onderzoek, zoals bijvoorbeeld

 

- Scheren van katten onder narcose

 

- Bloeddrukmetingen

 

- Gebitsbehandelingen

 

- Echografisch onderzoek van de buik en het hart

 

- Voorbereiden operatiepatiënten (scheren, intuberen etc.)

 

- Dentale röntgen voor het optimaliseren van een gebitsbehandeling

 

- Voor het röntgenologisch onderzoek maken wij gebruik van de digitale Röntgen in Meerkerk. Wij spreken een tijd af met u en maken en beoordelen zelf de röntgenfoto's.

 

Het Officiële HD- en ED-onderzoek moet gedaan worden door een dierenarts die daartoe een overeenkomst heeft met de Raad van Beheer. Binnen onze kliniek heeft Dierenarts Kim Rijnen deze bevoegdheid.


De operatiekamer

Om uw dier een zo veilig mogelijke narcose te geven, wordt tijdens een operatie uw dier met behulp van een bewakingsmonitor in de gaten gehouden. Met een bewakingsmonitor wordt de hoeveelheid koolstofdioxide in de uitademingslucht, de hartfrequentie en de temperatuur van een dier gecontroleerd. Indien nodig kunnen dingen worden bijgestuurd. Tijdens operaties krijgen alle dieren extra zuurstof en gasanesthesie. Indien nodig wordt ook infuustherapie gegeven.


Het laboratorium

In het laboratorium wordt bloed-, urine- en ontlastingsonderzoek gedaan.

Daarnaast is er de mogelijkheid om met een snel-kleuring (cytologie) aangeprikte cellen of urine of aangeprikt vocht uit bv de borstkast te onderzoeken.


De opname

Er is een ruime opname met 4 kattenkennels, 2 middelgrote hondenkennels en 1 grote hondenkennel. De opname wordt gebruikt na operaties of bij ernstige zieke dieren.

Er is mogelijkheid om zieke dieren in een zuurstofruimte te zetten.

Indien nodig hebben we ook nog de mogelijkheid om een dier in een aparte ruimte op te nemen, dit bv als het dier in quarantaine moet.