Heeft u vragen over het gewicht van uw huisdier, zijn voeding of twijfelt u over zijn gewicht?

 

Wij staan u graag te woord om advies te geven!

De weegcontrole's zijn altijd kosteloos en worden op afspraak ingepland.

 


Een koekje bij de koffie, een plakje kaas, een korstje brood. Hoe vaak krijgt uw hond of kat iets 'lekkers' naast zijn dagelijkse portie diervoeding? 

Steeds vaker zien wij te dikke dieren voorbij komen. Overgewicht bij dieren is net zo gevaarlijk als bij de mens !

Slimfit dieet-programma - Royal Canin

 

Twijfelt u of uw dier te zwaar is? U kunt bij ons kosteloos langs komen om de LCS (lichaamsconditiescore) te laten beoordelen. Hiernaast ziet u hoe wij deze beoordeling geven. Aan de hand van deze score kunnen we u tips geven om uw dier op een gezonde manier af te laten vallen. Dit moet namelijk niet te snel gaan. 

 

Wij werken met het afvaldieet van Royal Canin, hiermee hebben wij zeer goede resultaten. Deze voeding heeft een hoog gehalte aan vezels, waardoor het dier een verzadigd gevoel heeft. Ook bevat de voeding veel eiwit voor een gezond spierbehoud. Daarnaast bevat het L-carnitine, dat bijdraagt aan de vetverbranding. 

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Bij het eerste bezoek wordt uw hond of kat in het SlimFit programma ingevoerd. Dit programma berekent hoeveel uw dier mag krijgen van de Royal Canin Satiety voeding. U krijgt een SlimFit tas mee, met een presentje erin en een zak voer. Deze eerste zak krijgt u altijd met 50% korting en u ontvangt een waardebon voor de volgende aankoop.

Ongeveer 4 weken na het eerste bezoek zien we het dier graag even terug voor zijn eerste weeg moment. Ook bespreken we dan hoe het gaat en waar u eventueel tegen aan loopt. Het programma rekent weer uit hoeveel uw dier nu mag eten. 

 

Hierna komt u om de 4 weken wegen tot uw dier zijn streefgewicht bereikt heeft. Halverwege en aan het eind krijgt u nog een leuk cadeautje ter beloning voor het goede afvallen.

Hond


Oorzaken van overgewicht

Er zijn verschillende oorzaken te noemen waardoor een dier overgewicht krijgt. De belangrijkste is natuurlijk te veel voeding en te weinig beweging. Maar er kunnen ook medische problemen zijn, zoals bv. een te traag werkende schildklier bij honden (Hypothyreoïdie)

 

Dieren met overgewicht hebben een verhoogd risico op

- Diabetis Mellitus (suikerziekte)

- Leveraandoeningen

- Gewrichtsproblemen

- Blaasstenen

- Ademhalingsproblemen

KatKom gerust eens langs en zet uw viervoeter bij ons op de weegschaal!